Stejarul francez
Sunt de remarcat condimente si migdale prajite, combinate cu arome de fructe de padure coapte în vinurile roşii şi note de piersica, fructe exotice şi arome florale cum ar fi iasomie şi trandafir în vinurile albe, în funcţie de soiul de struguri procesati.
|
De asemenea si independent de certificarea ISO 9000:2001, este aplicat un control strict al calitatii de la taierea copacului pana la ani dupa ce produsele Toneleria au parasit fabrica.
Tot lemnul este 100% nou, are certificat de origine si este testat inainte de livrare de un laborator renumit pentru a garanta ca nu este contaminat.
De asemenea lemnul din stejar Francez este sub certificare PEFC.
Materialele ambalajelor sunt selectate si testate pentru rezistenta, igiena si aspecte ecologice. |
Datorită contribuţiei modeste in tanini a stejarului american, este perfect pentru un vin cu tanini abundenti şi textură bună; permite fructului sa interactioneze armonios cu lemnul, care contribuie cu o gamă largă de arome complexe, catifelate, si usor cu tanini foarte gustosi.
|
Stejarul american
|
Stejarul EUROPEAN
Acest lemn este caracterizat de aldehide aromatice puternice. Datorita importantei lui personalitati, este ideal pentru vin in procesul de imbatranire cu o mare complexitate la originea lui. Referitor la intensitate, aceste butoaie contrasteaza imboldul stejarului American si delicatetea celui Francez, iar de ceva timp se bucura de un interes sporit din partea vinificatorilor in cautare de noi si ieftine alternative. |