Mistral Chauffe À Coeur:
tradiţia întâlneşte inovaţia
Butoiul nostru tradiţional, prajit manual, Mistral datorează caracterul sau special procesului de prăjire vechi francez cunoscut sub numele de Chauffe à Coeur, ceea ce înseamnă literalmente: "incalzit la inima". Metoda este responsabila pentru o varietate de caracteristici exceptionale, care sunt atinse prin udarea cu apa fierbinte purificata si incalzirea lor intr-o camera cu aburi, dupa care sunt îndoite şi cu atenţie fin-prăjite. Tratamentul apa-abur faciliteaza indoirea doagelor din lemn de stejar, elimină orice urme rămase de răşină şi permite o mai mare intensitate de prăjire, reducand in schimb riscul de carbonizare. La Mistral, o mai lenta, mai moderata eliberare de componente cum ar fi aldehide, fenoli volatili si lactone conduc la un transfer de neegalat al mineralelor si aromelor.
|
|
Mistral se adresează unui vin de calitate premium evoluand catifelat si armonios, în timp dezvoltand arome complexe, usor dulceag, rotunjit, cu tanini corpolenti.
Butoaiele sunt apreciate pentru complexitatea remarcabila, permanenţa fructozitatii, catifelarea taninilor şi prezenta de ciocolată, vanilie, cafea şi alte arome. Toate aceste caracteristici contribuie la atractia fatala a Mistralului catre vinificatori internationali si cunoscători deopotrivă.
Mistral puncte forte: • - tanini dulci, eleganti, de complexitate remarcabila • - lemn subtil, prăjirea ofera o varietate de arome • - complex, vinul umple gura, cu o excelenta persistenta • - penetrare fără precedent pentru o prăjire tradiţionala, deschisa cu flacără (până la 12 mm).
Puteti consulta fisa tehnica aici!
|